Coaching

Al een tijdje loop je rond met een gevoel van onbehagen. Je hebt het niet naar je zin op je werk. Je collega’s zijn misschien wel aardig, dat is het niet, maar… eigenlijk wil je iets anders. Maar wat? Je hebt geen idee. Met steeds meer ontevredenheid ga je naar je werk toe. Je komt moe thuis. Weer niks vandaag. Je begint zelfs tegen de volgende werkdag op te zien.

Herken je dit? Veel mensen zitten in een dergelijke situatie. Wist je dat dit kan leiden tot werkstress en uiteindelijk zelfs tot burn-out klachten? 1 Miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten. 3 Miljoen Nederlandse werknemers geven aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress (TNO 2017). Sterker nog, uit de allernieuwste cijfers blijkt dat de burn-outstorm voorlopig nog niet is uitgeraasd: in tien jaar tijd is het aantal werknemers dat klaagt over een opgebrand gevoel met bijna de helft toegenomen. Dat komt door een cocktail van tendensen, die geheid voor stress zorgt: meer werk, met steeds minder vrijheid om dat naar eigen inzicht aan te vliegen (Trouw, 31 januari 2019).

Een herkenbare situatie, helaas ook voor mij. Jaren geleden is er een tijd geweest dat ik ook moe en ontevreden uit mijn werk kwam. Dat maakte me lusteloos en ik had weinig energie voor de dingen die het leven juist leuk maken. Tegen elke dag werken zag ik op, ik keek uit naar de vrijdag en baalde van de maandag. Een coach zette mij toen op het goede spoor. Nu ben ik de coach die jou kan helpen!

Dreig je ook ten onder te gaan in de burn-outstorm? Of loop je rond met vragen over je loopbaan? Geïnteresseerd in een coachingstraject? Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Inschrijven

Frederieck: “Judith heeft mij inzicht gegeven in mijn dromen, idealen en kwaliteiten. Hierdoor heb ik mijn sollicitatiebrief op een andere wijze geschreven. Judith stelt vragen waardoor ik mij een situatie kon voorstellen in mijn nieuwe baan. Mijn droom is inmiddels uitgekomen en ik kan mijn kwaliteiten bewuster inzetten!”


Voor jou is het een gewone dag. Je wordt al moe als je alleen maar denkt aan alle dingen die je moet doen vandaag. Tijdens een haastig ontbijt valt je een krantenkop op: ‘Nieuw-Zeelandse premier bevalt van meisje’ (21 juni 2018). Welja, na zes weken al weer aan het werk. Als premier moet je wel over een groot netwerk beschikken en je moet je werk wel heel leuk vinden. Pffff. Jij bent al blij als je ’s avonds heel even tijd voor je zelf hebt. Dat is echt niet vaak, want er moet op een dag zoveel gebeuren: de kinderen, het huishouden, je werk, eten, kinderen naar clubjes brengen, ophalen van partijtjes, sporten… Je zou het eigenlijk wel anders willen. Maar ja, hoe?

Er zitten zo veel vrouwen in een vergelijkbare situatie. We moeten zo veel van onszelf. Verantwoordelijkheid voor zo veel dingen. Perfectie ligt op de loer, schuldgevoelens ook. En je wilt het allemaal zelf ook, en je geniet er ook heus wel van… maar toch. Je wilt meer uit het leven halen dan alleen dat rennen, vliegen, zorgen voor. Je wilt met meer energie de dingen doen die je echt belangrijk vindt. Dan ben je ook een veel leuker mens voor jezelf en voor de mensen om je heen. Niet iedereen is als die Nieuw-Zeelandse premier die na zes weken weer fluitend aan het werk wil gaan, en waarschijnlijk een heel netwerk achter de hand heeft om ervoor te zorgen dat alles goed voor elkaar is. Misschien heb je ook nog wel extra zorgen omdat je kind niet voldoet aan de gewone verwachtingen die de maatschappij vraagt. Misschien heb je een kind met AD(H)D, Dyslexie, Dysfasie, of is je kind hoogbegaafd en vraag je je af of je het allemaal wel op de goede manier aanpakt, vraag je je af of de aanpak van school wel de juiste is.

In een coachingstraject van ongeveer 5 keer, bekijken we samen jouw situatie en wat jij meer uit je leven wilt halen. Wat kun jij doen om inderdaad de dingen te doen die voor jou belangrijk zijn? Wat zal het je opleveren als je eens de tijd neemt om stil te staan, te kijken, te oefenen, te praten, te groeien? De tijd voor persoonlijke ontwikkeling? Ik ben de coach die jou daarbij kan helpen.

Geïnteresseerd in een coachingstraject? Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, om te kijken wat ik voor je kan betekenen. 

Inschrijven

 Renske: “Ik had met Judith afgesproken omdat ik stappen wilde maken in mijn persoonlijke proces. ik was nieuwsgierig en vond het ook een beetje spannend. Maar Judith wist mij al snel gerust te stellen. Ze heeft veel uitgelegd, waardoor ik wist wat ik kon verwachten. En eigenlijk was het echt een superfijne ervaring! naast het “gewone coachen” heeft Judith mij laten ervaren hoe het is als je hoofd, hart en buik in verbinding komen te staan. ik vond het een heel unieke ervaring. Judith heeft een heel fijne stem en ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ik zat aan het eind van een sessie heel ontspannen op de bank en ging ook zo naar huis. Ik had weer een stap gezet in mijn eigen proces. iets waar ik lang op kan teren. Bedankt Judith!”

Annemiek: “Hoofd, hart, buik. Je ‘binnenste zijn’. In een turbulente periode in mijn leven was de mBIT-coaching van Judith zéér waardevol. zij leerde me door middel van ademhalingstechnieken en een goede geleide, weer tot de essentie van mijn zijn komen, die ik even was kwijtgeraakt door de hectiek van het leven. Hoe fijn is het als je echt weer de verbinding met jezelf kan maken. Geen zweverig gedoe. Het is to the point, tot je kern komen en vanuit daar weer verder gaan in kracht en vertrouwen. Dát is wat mBIT-coaching van Judith voor mij gedaan heeft.” 


Of ben je misschien die jongere die dreigt van school te moeten, omdat het allemaal niet gaat zoals je het zou willen? Klik hier voor meer informatie over coaching voor jongeren. 

Een coachingstraject vindt plaats op basis van een van te voren afgesproken uurtarief, plus BTW en eventueel reiskosten en -tijd.