Een andere kijk op ADD en ADHD!

17 augustus 2020

MIJN KIND HEEFT ADD/ADHD! – Heeft je kind een labeltje, een etiket? En nu? Je kind is niet ineens anders. Het is nog gewoon hetzelfde gebleven. Jij weet dat. Toch is het stigma niet ver weg. Is er niet een andere kijk op ADD en ADHD? Want je hoort dingen als:

  • “Jij kunt je niet concentreren, want je hebt ADHD.”
  • “Jij kunt niet goed spellen, want je hebt ADD.”
  • “Ik kan niet goed rekenen, want mijn hoofd is een rommeltje.”
  • “Ik kan me niet concentreren, dus een hogere opleiding is niet geschikt voor mij.”
  • “Alleen medicatie is nog een oplossing voor uw zoon. Ik kan echt niets meer betekenen voor hem.”

Belangrijke vragen die in je opkomen:

Hoe zorg je ervoor als moeder, als vader, als onderwijsprofessional dat je verre blijft van het stigma, van het stempel? Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteiten en talenten van je kind duidelijk naar voren blijven komen? Hoe zorg je ervoor dat de bovenstaande uitspraken niet gaan beklijven bij je kind en ze een waarheid worden voor je kind? Hoe help je je kind? Welke andere kijk op ADD en ADHD is er?

Wat een klus!

Uit ervaring kan ik zeggen: het is echt een klus. Als moeder ben ik al jaren op mijn qui-vive bij dit soort uitspraken. Ja, want ze worden echt gedaan. Door de meest goedwillende ouders, leerkrachten, therapeuten… en daarna werden ze geïnterpreteerd door het kinderbrein van mijn zoon en soms vervolgens nagepraat.

 

Dus: een klus! Want ik wil uitstralen en uitdragen dat mijn kinderen helemaal goed zijn, zoals ze zijn. Met al hun kwaliteiten en talenten. Met alles wat ze nog hebben te leren, want dat hoort er ook bij. Oplossingsgericht denken, de groeimindset en wat simpele modellen uit NLP, en daarnaast de modellen van Cathelijne Wildervank (ADHD Nederland) helpen mij en mijn kinderen daarbij.

 

Ik pleit  als ADHD en ADD Coach en als ‘moeder van’ voor een andere kijk op ADHD en ADD! Andere kijk op ADD en ADHD

 

Vind je dit interessant klinken? Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere kijk op ADHD en ADD? Heb jij ook behoefte aan contact met andere ouders? Zou jij ook graag ervaringen uitwisselen? Je bent van harte welkom op de infoavond die ik samen met Bewust Bollenstreek organiseer op donderdagavond 1 oktober 2020. Je bent van harte welkom aan het Lindeplein 6, te Noordwijk. Kosten: €15. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*