Hoe is het voor jou om fouten te maken?

27 mei 2020

Misschien komt dit je bekend voor?

  • Je doet een opleiding en je wilt het zo goed mogelijk doen.
  • Je bent aan het werk en je wilt je opdracht perfect afleveren.
  • De plek waar je woont wil je zo fijn mogelijk inrichten, helemaal naar je zin.
  • Je hobby’s voer je zo goed mogelijk uit en je moet er ook nog van genieten…

 

V̲e̲r̲d̲o̲r̲i̲e̲!̲ ̲W̲e̲e̲r̲ ̲m̲i̲s̲!

 

Hoe vind jij het om fouten te maken? Om iets niet zo goed te doen of niet zo mooi? Mag jij leren van jezelf? Kun jij het vertrouwen voelen in jezelf, dat het goed is zoals het is? Dat je opstaat, geleerd hebt en verder gaat? Of ben je boos op jezelf, teleurgesteld, gestrest dat het niet gegaan is zoals je wilde?

In de NLP gaan wij ervan uit:

 

𝓜𝓲𝓼𝓵𝓾𝓴𝓴𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓮𝓼𝓽𝓪𝓪𝓽 𝓷𝓲𝓮𝓽, 𝓪𝓵𝓵𝓮𝓮𝓷 𝓯𝓮𝓮𝓭𝓫𝓪𝓬𝓴.

 

Dit uitgangspunt heeft mij in al die jaren zo veel gebracht! In het klein… en in het groot…
Zo veel dingen – bijna alles in mijn leven – wilde ik bij voorbaat al perfect doen: mijn studie Nederlands, mijn werk als docent, als mentor, training geven, mensen coachen… Dat kostte heel veel energie en gaf veel stress. Want als het resultaat niet aan mijn maatstaven en criteria voldeed, voelde ik me dom, een sukkel en ik voelde me er ook nog eens schuldig over. Herken je dat?

 

Sinds ik leef met ‘mislukking bestaat niet, alleen feedback’, is er veel meer rust in mijn leven. Die continue druk, het zorgen maken en het schuldgevoel… is er niet meer en dat geeft zoveel ruimte! Ruimte voor mezelf. Zo ben ik bijvoorbeeld weer gaan tekenen. En nu zijn er misschien mensen die denken: ‘Oh, maar tekenen, dat kan ik niet. Dat wordt nooit mooi, dat is niet aan mij besteed.’ Ik dacht dat zelf dus ook jarenlang. Maar sinds ik die gedachte heb losgelaten, kan ik gewoon vertrouwen dat het oké is en vloeien de dingen vanzelf uit mijn hand en kan het weer ⓢⓣⓡⓞⓜⓔⓝ. Het werkt voor mij zelfs meditatief. Heerlijk!

 

Hoe zal jouw leven anders zijn, als jij (nog meer!) gaat leven naar ‘Mislukking bestaat niet, alleen feedback’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*