Soms weet ik het gewoon even niet meer.

21 januari 2021

Soms weet ik het gewoon even niet meer

Wat moeten we nou met die hele lock-down en alles wat daarbij komt kijken? Wat moet ik er nou van vinden: is het goed en nodig? Is het vervelend en verdrietig? En kan dat ook allemaal tegelijkertijd? Een storm van emoties, gecombineerd met toekomstmuziek, plannen en ideeën, blijvend vaag, en dan ook nog ‘kom op Judith’, we gaan ervoor en maken er het beste van.

Ik slaap prima, maar elke dag droom ik verdrietige dromen en ik word sip wakker. Weemoedig en verdrietig. Ik knuffel met man en kinderen, ik doe mijn dagelijkse ding, ik loop hard, ik haak of brei, ik spreek af online of live, ik werk, ik lees, ik mediteer… Ik red me prima, en maak er het beste van, maar… soms weet ik het gewoon even niet meer.

Ja of Nee? Zoveel vragen…

En dan dé vaccinatie. Ik hoor en lees van alles. Voors en tegens. Ik voel de ene keer NEE! en de andere keer een dikke JA! En dan wéét ik het gewoon even niet, ben ik blij dat ik voorlopig toch niet aan de beurt ben.

Een gevallen kabinet. Ik lees over verantwoordelijkheid en over schuld. Ik hoor en zie de verhalen van de mensen zelf, die raken me. Er zijn zoveel vragen! En dan lees ik weer over ‘nieuwe plannen’ die vrijwel dezelfde mensen nu echt wél gaan uitvoeren… Tja, voel ik een klein beetje mee met de gedupeerde mensen, ik raak aan het onrecht en de oneerlijkheid van het hele gebeuren… en er zijn zoveel vragen! En dan wéét ik het gewoon even niet meer.

 

Weten en Voelen

Mijn hoofd, mijn lieve hoofd. Mijn hoofd wéét het soms gewoon even niet.

Ik vóél onmacht, verdriet, irritatie, twijfel, doorzettingsvermogen tegelijkertijd. Ik vóél me verward.

Mijn hoofd wil dat niet, die kan niks met dat gevoel.

Mijn hoofd draait dus op volle toeren. Zoveel gedachtes te denken. Rationaliseren. Probleem analyseren. Verhelderen, verklaren, kom op, kom op!

Toegeven: ik wéét het nu gewoon even niet.

Toegeven: ik vóél me nu rot.

Even stilstaan.

Dat ik dat allemaal gewoon tegelijkertijd kan en mag voelen.

Dat ik het niet allemaal hoef op te lossen.

Dat het er gewoon even mag zijn.

Nu.

Op dit moment.

 

Ik merk direct: zo, dit geeft lucht, dit geeft ruimte.

 

 

Ook direct ruimte en lucht? Je mag altijd even bellen voor een gratis en vrijblijvend gesprek met mij!

Meer weten over dat hoofd van ons? Over ons zogenaamde hoofd-brein en hoe het komt dat je soms zo vastloopt in gedachten? Luister dan eens naar deze podcast van De Eerste Verdieping!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*