… in het wit van de stilte …

15 januari 2018

“Ik ben soms zo boos. Die gedachten blijven dan maar komen. Het lijkt wel of ik er geen controle over heb. Hoe kom ik daar sneller uit?” Een coachee, verlangend naar stilte, op reis in haar gedachten. En dus… niet – althans niet op dat moment – levend in het NU.

Misschien ken je die spreuk:

 

Herinner je gisteren

Droom van morgen

Leef vandaag

 

Leef vandaag, leef NU. Wees je bewust van het NU. Piekerend en nadenkend… iedere keer gaan er weer nieuwe triggers af, voor die ongewenste stemming. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe het piekeren en de gedachten te stoppen? Wanneer wordt het stil?

Stil? Stil? Het is bij mij nooit stil! In mijn eigen hoofd stromen de gedachten voorbij. Een constante stroom van beelden, geluiden, gevoelens… soms rustig kabbelend, soms wat sneller stromend. Als ik dat wil… laat ik ze toe. En zo niet… concentreer ik me heel bewust op mijn ademhaling… ga ik naar mijn hart… dat altijd maar klopt…. laat ik de gedachten rustig voorbijgaan op de stroom. Als een bootje in een rivier. Als luchtbellen in water. Als afgevallen blaadjes voorbijwaaiend in de wind…

Ik ben niet mijn gedachten. Een heerlijke gedachte. Ik ben zo veel meer.

En soms helpt het mij om die gedachten wel de ruimte te geven, ze helemaal te laten gaan, ze los te laten op papier, Creatief Schrijvend, (net als mijn tante Nel, die mij op het spoor heeft gezet van Creatief Schrijven, dank je wel tante!), coherent ademend (net als Eef, die mij op het spoor heeft gezet van mBraining, dank je wel Eef, dank je wel Wilbert, Grant, Marvin!). Om vervolgens veel meer in het NU te kunnen leven:

 

Op reis in mijn gedachten

 

Verlangend naar stilte.

Wit is de kleur van de stilte.

Voor mij is stilte wit.

Het wit van een onbeschreven blad.

Open ruimte. Leegte. Nog helemaal in te kleuren.

Alle mogelijkheden zijn er nog.

Alles kan.

 

Alles is veel. Beangstigend.

Want… hoe vul ik het in?

Vroeger vond ik dat het wel goed, mooi, perfect moest zijn.

En soms deed ik dan maar niets.

 

Wit is dus ook:

de moed hebben en het vertrouwen hebben om te gaan, om te DOEN.

Binnen je grenzen op pad gaan en voorzichtig zoeken wat er buiten je grenzen is.

Binnen je comfortzone blijven, en uit de comfortzone gaan.

Je horizon verbreden.

Vertrouwend op jezelf, je eigen hart, je diepste Zelf.

 

Wezenlijk op weg gaan. Zelf-liefde. Liefde voor Zelf.

Blijven ademen,

ademen naar mijn hart,

ademen naar mijn buik.

 

Zelf-liefde

Onontbeerlijk bij wit.

Een wit vel papier.

Een witte leegte.

Teruggeworpen op mijZelf.

Ik ben het zelf.

Uitgekleed, naakt.

Hier moet ik het mee doen.

 

Zelf-Liefde

 

Wil je eens anders dan anders je mogelijkheden onderzoeken om in het NU te leven? Wil je die speciale ademhaling ervaren; aan de slag met mBraining? Ervaren wat Creatief Schrijven voor jou daarbij kan betekenen? Neem dan contact op met mij, Judith van Kampen, trainer en coach van Van Kampen Training en Coaching, voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*