Kun jij al vliegen?

23 juli 2020

Vliegen – Ik leerde de afgelopen jaren om steeds vaker en beter naar mijn hart te luisteren. Ja, dat niet alleen je hoofd meedoet, maar ook je hart. Leer je hart zingen… en je kunt gaan vliegen. Maar eerst heb je natuurlijk wel vleugels nodig.

“I don’t know if you heard
But I taught my heart to sing
And I gave me a pair of wings
Now, baby, I, I’m as free as a bird”

Een quote uit een prachtig lied van Emili Sandé. Ik gaf mezelf een tweetal vleugels. Een mens heeft zélf voor zijn eigen vleugels te zorgen om zelf zo vrij als een vogel te kunnen vliegen. Je hebt het lied zo makkelijk gezongen… maar het vertelt niet hoe. Hoe leer je je hart zingen? Hoe zorg je dan voor die vleugels? Dat is echt niet zo makkelijk. Voor mij in elk geval niet! Volgens mij kan iedereen bij tijd en wijle daarbij wel wat hulp gebruiken. Ik kreeg gisteren op een prachtige, energetische wijze hulp van Marlene De Groot. Dank 🙏

Je hartsverlangen kan zo groot zijn… Je hoofd doet ook een duit in het zakje. Die gaat redeneren, piekeren, verklaren, betekenis geven. Al die gedachtes… Voor je het weet, vereenzelvig je je met die gedachtes. Maar: je bent niet je gedachtes! Om je hart te laten zingen en om te leren vliegen met eigen vleugels… heb je het wellicht niet in je hoofd alleen te zoeken. Je Lichaam doet ook mee. Body & Mind.

Ik zoek en vind. Daar, in body en mind, in hoofd – hart – buik. In rust en meditatie. In zingen. In doen. In samen en verbinden. Contact maken. Dat het gaat stromen. VLIEGEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*