Ik wil dit niet!

22 februari 2021

“Morgen persconferentie…

de voortekenen zijn ongunstig…”Judith van Kampen

 

Ineens toch weer die teleurstelling

Ik voel mijn hart ineenkrimpen

en ik krijg het ineens een beetje benauwd.

Alweer niet. Alweer geen. Hoe lang nog?

Soms weet ik het gewoon even niet meer.

21 januari 2021

Soms weet ik het gewoon even niet meer

Wat moeten we nou met die hele lock-down en alles wat daarbij komt kijken? Wat moet ik er nou van vinden: is het goed en nodig? Is het vervelend en verdrietig? En kan dat ook allemaal tegelijkertijd? Een storm van emoties, gecombineerd met toekomstmuziek, plannen en ideeën, blijvend vaag, en dan ook nog ‘kom op Judith’, we gaan ervoor en maken er het beste van.

Ik slaap prima, maar elke dag droom ik verdrietige dromen en ik word sip wakker. Weemoedig en verdrietig. Ik knuffel met man en kinderen, ik doe mijn dagelijkse ding, ik loop hard, ik haak of brei, ik spreek af online of live, ik werk, ik lees, ik mediteer… Ik red me prima, en maak er het beste van, maar… soms weet ik het gewoon even niet meer.

Wat je aandacht geeft, groeit!

29 oktober 2020

“Eens kijken of mama net zo stoer is als jij!” Over mijn corona-test en op je qui-vive zijn: heb ik corona opgelopen? Eens kijken of het ook opgaat als je wacht op de uitslag van een coronatest: wat je aandacht geeft, groeit…

wat je aandacht geeft, groeitIn de trein met snuitschaamte…

Dus ik zit daar in de trein, ik maakte een zogenoemde ‘noodzakelijke reis’. Van mijn training in Delft bij De Eerste Verdieping, naar huis terug. Ik zit in een vrij lege coupé, plek aan het raam, mondkap erbij. Ja en dat voelt benauwd. Maar dan gebeurt het. In de loop van de middag waren er al watten in mijn hoofd gaan zitten, je kent dat misschien wel, dat het is alsof de wereld buiten jou omgaat, dat je er geen deel meer van uitmaakt. En daar in die trein gebeurde het. Ik had het warm in mjin winterjas, benauwd met die mondkap erbij, watten in mijn hoofd en toen…

Wat werkt wel?

11 september 2020

Wat werkt wel?DAAR GAAT HIJ – Na acht jaar lang lessen leren van bevlogen leerkrachten volgens een vast programma en een vaste structuur. Acht jaar lang traditioneel onderwijs. Acht jaar lang leren Hoe Het Hoort. En iedere keer ervaren: eigenlijk wil ik het anders, werkt het anders voor mij. Maar toch: stil zijn, let op, concentreer je en werk nou eens door!

En nu… laat hij het traditionele helemaal los.

Lekker in je vel?!

7 september 2020

Bungeejumpen? Als ik dat nou maar nooit doe, dan kan ik ook niet te pletter slaan!

Zelf een boek schrijven? Tja… ideeën te over, maar om daar nou al mijn tijd in te steken…

Niet lekker in je vel? Een andere baan zoeken, die veel beter bij me past? Nou… ik weet het niet hoor… Ik kan ook heus wel leven met de baan die ik nu heb.

“Als ik er niet aan begin, dan kan het ook niet mislukken.”

 

Misschien herken je deze uitspraak wel, van jezelf of van andere mensen. Soms wordt het niet eens hardop uitgesproken, maar is het meer een stil, onbewust sturend uitgangspunt voor wat je wél zou willen, maar niet doet. Soms helpend, soms juist belemmerend.

Helpend: want bungeejumpen, steile bergen beklimmen, parachute springen…